KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Nemačka čokoladna torta

Ocena 5/5
Dodatno: poslastičarski špric


Priprema:

Zagrejte rernu na 180ºC. Otopite čokoladu u bain-marie ili u mikrotalasnoj. Umešajte omekšani puter sa čokoladom.

Razdvojite jaja. Ulupajte žumanca sa polovinom šećera u činiji dok ne postanu vazdušasta. Umešajte čokoladnu mešavinu. Nežno umešajte brašno i bademe u prahu.

Ulupajte belanca sa ostatkom šećera dok ne postanu vazdušasta i umešajte ih u čokoladno testo. Uspite testo na pleh i pecite oko 40 minuta. Neka se čokoladni kolač prohladi, a potom isecite prstenje. Preostale delove čokoladne torte izmrvite.

Za garniranje prokuvati vodu sa 75 grama šećera u tiganju sve dok se šećer ne rastopi. Ostaviti da se ohladi pa izmešati sa trešnjevačom. Ulupati krem sa ostatkom šećera dok ne očvrsne, pa ga staviti u poslastičarski špric. Napunite poslastičarski špric ulupanim kremom, a ostatak krema pomešati sa istopljenom čokoladom.

Ocedite višnje. Pospite gornje i donje slojeve čokoladne torte sa mešavinom trešnjevače. Napraviti krugove od ulupanog krema na donjim slojevima i staviti višnje između njih. Postaviti povrh srednji sloj čokoladnog kolača.

Pospite srednji sloj čokoladnim musom. Dodajte gornji sloj torte. Premažite gornji sloj i strane sa ulupanim šlagom.

Ukrasite komadićima čokolade, višanja i preostalim mrvicama čokoladne torte.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin