KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Pečeni Amalfi limun

Ocena 0/5
Zagrejati rernu na 200ºC/400ºF/gasnu na 6. Ukloniti krajeve limuna i baciti ih, zatim iseći limun na pola po šrini, tako da se dobiju 4 x 2,5 cm debela diska. Videti sliku. Malim nožem izvaditi mesnati deo limuna, tako da ostanu četiri šuplja polukruga od kore. U suštini, mocarelu ćemo ugurati u limunovu koru da bi apsorbovala divan ukus limuna dok se bude pekla.

Mocarela će se istopiti i iscuriti dok se bude pekla. U Italiji ispod svakog komada stavljaju limunov list da bi sve ostalo na mestu, ali možete da koristite i komad papira za pečenje. Stavite papir za pečenje ili limunov list na dasku za seckanje i preko njega stavite jedan točak od limunove kore. Isecite deo mocarele koji ćete staviti unutra, zatim stavite list bosiljka, pola fileta inćuna i pola čeri paradajza na vrh s malo soli i bibera. Po želji možete da dodate sušenu ljutu papriku. Stavite još jednu krišku mocarele na vrh, i trebalo bi da kora limuna sada bude puna. Ponovite postupak s ostalim točkićima, stavite ih na pleh za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 10 do 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju i počnu da stvaraju mehure. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hlade nekoliko minuta, zatim servirati s vrućim krostinijem sa roštilja. Jednostavno izvadite mocarelu, jedite je sa tostom i omažite sokove. Izvrsno!
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Džejmi Oliver