KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Pileći "Stračeti"

Ocena 0/5
Potopite suve vrganje u toplu vodu na 30-45 minuta dok ne omekšaju. Tačno vreme zavisi od toga koliko su pečurke debele.

Tučkom stanjite pileće grudi, isecite ih na trake i pospite s malo brašna. U velikom tiganju zagrejte ulje s belim lukom, pa dodajte piletinu. Posolite i pobiberite. Dodajte belo vino, propržite meso na jakoj vatri dok alkohol ne ispari. Smanjite vatru, izvadite beli luk, a dodajte vrganje i vrlo malo vode u kojoj su se natapali. Neka se krčka nekoliko minuta.

Kad je meso gotovo, prebacite ga na tanjir zajedno s pečurkama. Na vrh stavite rukolu, posolite, pobiberite i poprskajte maslinovim uljem. Dodajte parmezan i ukrasite čeri paradajzom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Iz emisije:
Kuvar: Donal Skehan