KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Praline Bladi Meri

Ocena 0/5
Za ganaš

Staviti sok od paradajza i votku da provre i dodati vusterširski i tabasko sos. Iseckati belu čokoladu, staviti je u posudu i dodati ključali sok od paradajza. Umešati maslac i mešati dok smesa ne postane glatka. Otkinuti listove celera i sitno ih iseckati. Dodati ih u posudu i promešati. Ostaviti ganaš da se hladi u frižideru otprilike 4 sata.

Staviti ganaš u fišek za ukrašavanje s običnim otvorom. Iscediti tačke prečnika 2 cm na obložen pleh za pečenje. Ostaviti da odstoji u frižideru otprilike 30 minuta.


Za čokoladu

Istopiti čokoladu na pari i sipati dve trećine na mermernu ploču. Nožem za premazivanje razmazivati čokoladu napred–nazad dok se ne ohladi na otprilike 26º C. Dodati preostalu čokoladu i brzo promešati.

Uvaljati praline u čokoladu tako da budu potpuno prekrivene. Ostaviti da odstoje. Pre serviranja posuti paprikom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin