Sastojci

  • 100 g carolino pirinča 12 žumanaca 1 l mleka 1 konzerva kondenzovanog meka 1 limun kora 3 štapića cimeta 0.5 l vode soli po ukusu mleveni cimet

Priprema

  • Zagrejte vodu u šerpici (ostavite jednu šolju za posle), pa dodajte pirinač. Posolite, dodajte koru limuna i dva štapića cimeta, pa ostavite da se kuva 7 minuta, dok sva voda ne ispari i dok pirinač ne bude kuvan. Potom sklonite kuvani pirinač sa strane i pređite na drugi deo recepta – krema za pirinač.
  • Zagrejte mleko, koru od limuna i štapiće cimeta u šerpici, pa ostavite da se krčka na tihoj vatri. Sada odvojite žumanca od belanaca - sačuvajte belanca za neko drugo jelo jer vam ovde neće biti potrebna - pa dobro umutite žumanca. Dodajte vodu koju ste odvojili na početku i nastavite da mutite. Ako tako volite, umesto vode možete da koristite mleko. Važno je da razvodnite žumanca tako da lakše mogu da se umešaju u toplo mleko. Kada mleko počne da vri, dodajte kondenzovano mleko i umućena žumanca. Nastavite da mešate dok se ne zgusne i dok ne postane kremasto. Ako u kremi ima gromuljica, možete je procediti pre nego što je dodate u pirinač. Ako nema gromuljica, dodajte pirinač direktno u kremu. Dobro promešajte i poslužite u pojedinačnim posudama nakon što ste izvadili limunovu koru i štapiće cimeta, koji su odradili svoj posao. Sada imate lep kremasti puding od pirinča, pa ga ostavite u frižideru da se ohladi. Kada bude vreme da ga poslužite, ukrasite ga mlevenim cimetom.

Slični recepti

Pogledaj sve