Koristimo kolačiće kako bismo unapredili korisničko iskustvo, personalizovali oglase koji nse prikazuju i zapamtili vaše preferencije na sajtu. Ukoliko nastavite s pregledanjem sajta smatramo da ste prihvatili korišćenje kolačića na našem sajtu. Za više informacija (npr. o tome kako da isključite kolačiće, molimo vas da posetite stranicu .

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Puding od pirinča

Ocena 0/5
Zagrejte vodu u šerpici (ostavite jednu šolju za posle), pa dodajte pirinač. Posolite, dodajte koru limuna i dva štapića cimeta, pa ostavite da se kuva 7 minuta, dok sva voda ne ispari i dok pirinač ne bude kuvan. Potom sklonite kuvani pirinač sa strane i pređite na drugi deo recepta – krema za pirinač.

Zagrejte mleko, koru od limuna i štapiće cimeta u šerpici, pa ostavite da se krčka na tihoj vatri. Sada odvojite žumanca od belanaca - sačuvajte belanca za neko drugo jelo jer vam ovde neće biti potrebna - pa dobro umutite žumanca. Dodajte vodu koju ste odvojili na početku i nastavite da mutite. Ako tako volite, umesto vode možete da koristite mleko. Važno je da razvodnite žumanca tako da lakše mogu da se umešaju u toplo mleko. Kada mleko počne da vri, dodajte kondenzovano mleko i umućena žumanca. Nastavite da mešate dok se ne zgusne i dok ne postane kremasto. Ako u kremi ima gromuljica, možete je procediti pre nego što je dodate u pirinač. Ako nema gromuljica, dodajte pirinač direktno u kremu. Dobro promešajte i poslužite u pojedinačnim posudama nakon što ste izvadili limunovu koru i štapiće cimeta, koji su odradili svoj posao. Sada imate lep kremasti puding od pirinča, pa ga ostavite u frižideru da se ohladi. Kada bude vreme da ga poslužite, ukrasite ga mlevenim cimetom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Iz emisije:
Kuvar: Sebastiao Kastiljo