Sastojci

  • 2 krabe 6 jaja 2 kašičice senfa kiseli krastavci maslinovo ulje so i biber

Priprema

  • Kada kuvate krabe, važno je da primenite jedan trik: kada ih stavljate u šerpu da se kuvaju, voda mora da bude hladna, nikako vrela! Tajna je u tome da pustite vodu da se lagano zagreva sa krabama u njoj. Zašto, pitate se? Jer ako stavite krabe direktno u ključalu vodu, klješta će joj sigurno otpasti.
  • Dakle, prvi korak: stavite krabe u hladnu vodu i ostavite da voda proključa. U vodi možete da skuvate i četiri jajeta koja će vam trebati za pastu. Kada voda počne da ključa, ostavite je 15 minuta.
  • Dok čekate, počnite da pravite majonez. U činiji umutite dva jajeta (izvadite jedan deo belanaca) sa senfom i malo maslinovog ulja. Mutite žicom za mućenje dok ne dobijete željenu teksturu. Dok mutite, možete da dodate maslinovog ulja ako želite lakši majonez. Kada tekstura bude odgovarajuća, začinite sa malo soli i mlevenog bibera, pa na kraju dodajte fino usitnjene krastavce i umešajte ih sa ostalim sastojcima.
  • Kada krabe budu skuvane, isperite ih u hladnoj vodi, otvorite ih i izvadite meso. Ako udarite gornji deo krabe, blizu glave, lako će se otvoriti. Od mesa krabe napravite pastu, uključujući i meso u klještima. Za otvaranje klješta će vam biti potreban mali čekić za krabe. Potom sve to pomešajte sa domaćim majonezom. Sada vam nedostaje samo kuvano jaje: sitno ga iseckajte i dodajte u smesu. I to je to! Pasta od krabe je spremna. Držite je u frižideru dok ne bude vreme za posluženje. Veću ljušturu od krabe možete da iskoristite da u njoj poslužite pastu. Ovo je ukusno predjelo uz tost ili domaći hleb. Uživajte!

Slični recepti

Pogledaj sve