KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Rolat „Galant“

Ocena 0/5
1. Sve sastojke za šarene ukrase promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Količina je otprilike jedna kašika svakog sastojka. Smesu razdelite u male kalupe i obojite po želji.

2. Smesu sipajte u kesu za dekorisanje s tankim nastavkom. Stavite u frižider da se malo stegne.

3. Odsecite komad papira za pečenje u veličini pleha u kome ćete ispeći testo. Olovkom iscrtajte različite ukrase.

4. Okrenite papir i obojeno testo nanesite po konturama. Iscrtani list vratite
u zamrzivač, da se zamrzne dok pripremate krem i testo za rolat.

5. Lagano promešajte pavlaku sa šećerom po želji. Nije potrebno koristiti mikser. Dodajte polovinu želatina koji ste prethodno natopili u malo vode i rastopili na pari. Dodajte i vanilu i sve dobro promešajte. Ostavite krem na hladnom, da bi počeo da se želira.

6. Mutite jaja i šećer u sneg dok ne utrostruče svoju količinu. Sipajte prosejano brašno i vanilu pa pažljivo promešajte lopaticom.

7. Iz zamrzivača izvadite list sa šarenim crtežima i stavite u pleh. Na površinu sipajte testo i pažljivo poravnajte.

8. Testo pecite 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

9. Izvadite ispečeno testo i ostavite ga da se malo ohladi. Okrenite ga na vlažnu krpu i pažljivo odlepite papir. Uklonite krpu, na testo položite čisti komad papira
i uvijte u rolat. Iscrtane linije moraju da ostanu na gornjoj strani. Nakon 20 minuta ispečeno testo će dobiti oblik rolata i spremno je za punjenje.

10. Otvorite rolat i napunite ga kremom i slatkom. Ne morate ravnomerno dodavati. Neka se na nekim mestima vide trešnje, a na drugima beli krem. Rolat uvijte u list alu-folije i ostavite u frižideru jedan dan da se dobro stegne.

11. Pre serviranja rolat uvaljajte u kristal šećer da dobije „kristalni“ izgled.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Jolanta Delibozova