Salata „Moć cveća“ Anabel Langbejn

               

Sastojci

  • 2 šake latica jestivih cvetova kao što su baštenski slez ljubičica ruža dragoljub žalfija korijander rukola neven ili vlašac 2 šake mekanih listova biljaka kao što su peršun bosiljak estragon i menta 5 šaka mešanih listova zelene salate malo sečuanskog ili crnog bibera po ukusuZa glazuru1 šolja soka od jabuke

Priprema

  • Ko bi pomislio da baštenski slez, dragoljub i ljubičica mogu da budu tako ukusni? To možda izgleda kao povratak u hipi pokret sedamdesetih, ali jestivi cvetovi izgledaju tako lepo, a njihove žive boje sigurno će dodati mnogo fitohemijskih elemenata vašoj ishrani. Budite pažljivi pri odabiru cvetova – nisu svi jestivi!
  • Za pripremu glazure od jabuke sipati sok od jabuke u veliki tiganj sa debelim dnom i kuvati dok ne ostane otprilike 3 kašičice soka (otprilike 25 minuta). Ostaviti da se hladi.
  • Za pripremu salate staviti latice, začinsko bilje i listove salate na tanjir za serviranje. Ako se ne servira odmah, prekriti vlažnim papirnim ubrusom i staviti u frižider. Pre serviranja posuti biberom i poprskati rashlađenom glazurom od jabuke. Smesta poslužiti.
  • Za više sjajnih recepata Anabel Langbejn posetite www.annabel-langbein.com

Slični recepti

Pogledaj sve