KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Slatke jabuke

Ocena 0/5
Pustiti da belo vino provri sa šećerom, štapićima cimeta i zvezdastim anisom i smanjiti temperaturu. Prepoloviti mahunu vanile po dužini, izguliti srž i dodati belom vinu. Oljuštiti jabuke i izvaditi jezgro. Poširati jabuke (belo vino ne treba da ključa) otprilike 25 minuta dok se potpuno ne skuvaju i ostaviti ih da se hlade zajedno sa tečnošću. Ocediti ih i prosušiti ubrusom.

Zagrejati rernu na 180 º C. Iseći lisnato testo na 5 traka širine 2 cm. Prekriti jabuke trakama testa od vrha ka dnu, gurnuti krajeve u rupe na vrhu i dnu jabuke. Staviti jabuke u podmazanu posudu za pečenje i premazati ih smesom od žumanca. Peći jabuke u rerni otprilike 35 minuta dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe. U međuvremenu kuvati tečnost od poširanja s džemom od kajsije. Izvaditi jabuke iz rerne, posuti ih šećerom u prahu i poslužiti s kuvanom tečnošću. Jabuke ukrasiti nanom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin