KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Sneper u "Faja de Santo Cristo"

Ocena 0/5
Najpre očistiti ribu od krljušti, iznutrica i peraja, a zatim pripremiti sos.

Staviti 3 ili 4 zrna bibera u avan, malo ih izgnječiti, dodati tri čena belog luka, prstohvat cveta soli, malo listova peršuna, malo vlašca, mesnati deo polovine limete, malo mirođije i list nane.

Sve dobro izmrviti tako da bilje otpusti svoje sokove. Dodati 50 g maslaca i sve promešati. Pošto su namaz i sneper spremni, pripremiti podlogu za ribu.

Iseckati nekoliko listova kahili đumbira (on je skoro “napast” u São Jorge-u). Za postolje koristiti deblje lišće. Stavljati ih naglavačke i peteljkama čvrsto obmotati ribu. Sakupiti sve lišće, napravili useke u ribi i staviti sve bilje na listove kahili đumbira tako da počnu da se kuvaju, isparavaju i otpuste svoje sokove u ribu. Staviti malo maslaca u sneper i namazati svaku stranicu završavajući maslacem. Presavijati listove jedan po jedan od dna ka gore, jedan po jedan. Kad su savijeni, staviti još dva ispod da se ne bi otvarali, prevrnuti ribu i staviti je na vatru da se peče.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
ne
Iz emisije:
Kuvar: Ljubomir Stanišić