KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Sunđerasti kolač s medom od vresa

Ocena 0/5
Maslacem podmazati posudu za puding od 1 litra. U pripremljenu posudu sipati 2 kašike meda (ako je med previše gust, najpre ga zagrejati na blagoj vatri da bi bio tečniji)

Ostatak meda i ostale sastojke sipati u veliku posudu i umutiti mikserom. Početi sa najmanjom brzinom, zatim je povećavati i mutiti 2 minuta da se sastojci dobro sjedine.

Smesu sipati u posudu za puding, preko meda.

Staviti papir za pečenje na foliju i u sredini napraviti veliki nabor, saviti oba lista zajedno (tako će puding moći da naraste dok se kuva). Staviti papir i foliju preko pudinga tako da folija bude odozgo i pričvrstiti ih koncem, napraviti petlju na vrhu pudinga, napraviti dršku pomoću koje će puding moći da se podigne iz posude.
Staviti posudu za puding u veliku šerpu i sipati ključalu vodu do polovine posude. Staviti poklopac na šerpu i ostaviti da se kuva. Smanjiti temperaturu tako da voda nastavi da vri i kuvati puding 1¼ dok ne naraste i bude elastičan na dodir. Po potrebi dodati kipuću vodu da šerpa ne bi ostala suva.

Ukloniti foliju i papir i malim, oštrim nožem odvojiti ivicu pudinga. Prevrnuti ga na topao, veliki tanjir i poslužiti vreo sa kremom od mleka i jaja ili šlagom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Pol Holivud