Tradicionalni velški krompir paprikaš

    

Sastojci

  • morska so i sveže samleveni crni biber 1 crni luk 1 kg fileta od jagnjećeg vrata sa kostima iseći na komade debljine 5 cm(zamolite mesara da to uradi) 1 kg švedske repe 2 šargarepe 3 krompira Maris piper 2 paškanata 3 velika praziluka

Priprema

  • U veliku šerpu sipati 2 litre vode i 2 kašičice soli. Staviti na jaku vatru i pustiti da provri.
  • Oljuštiti i dodati crni luk u komadu i jagnjetinu. Sačekati da provri, zatim kašikom skinuti penu s površine. Krčkati još 10 do 15 minuta ili dok ne bude potpuno kuvano. Rešetkastom kašikom izvaditi meso iz šerpe i ostaviti da se hladi. Skinuti meso s kostiju, zatim ga vratiti u šerpu.
  • Oguliti i iseći švedsku repu na komade veličine 1cm. Ubaciti ih u šerpu i sačekati da provri, zatim krčkati 15 do 20 minuta ili dok repa ne omekša.
  • Očistiti šargarepu i iseći je pod blagim uglom na komade veličine 1cm, zatim je ubaciti u šerpu. Sačekati da provri, zatim poklopiti i krčkati još 15 do 20 minuta ili dok ne omekša. U međuvremenu očistiti krompir i iseći ga na četvrtine otprilike jednake veličine. Kad šargarepa omekša, u šerpu dodati krompir i ponoviti postupak.
  • Očistiti paškanat, skinuti i baciti spoljašnje slojeve praziluka, zatim ih iseći na komade veličine 1cm. Dodati paškanat i gotovo sav praziluk u šerpu. Sačekati da provri, poklopiti i krčkati 10 minuta ili dok ne omekšaju. Probati i začiniti, zatim dodati sirovi praziluk. Poklopiti i staviti u frižider da se hladi preko noći (ili do 3 dana da bi bilo još ukusnije).
  • Pre serviranja krompir paprikaš zagrejati na blagoj vatri. Kutlačom sipati u činije za serviranje, zatim poslužiti s mnogo crnog bibera, kriškom zrelog kerfili sira i kriškom hleba s maslacem.

Slični recepti

Pogledaj sve