KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Volovski rep s leblebijama

Ocena 0/5
Pomešati brašno sa solju i biberom i uvaljati komade goveđeg repa.

Zagrejati ulje u velikoj šerpi koja može da služi za pečenje u rerni. Staviti komade volujskog repa u šerpu. Pržiti sa svake strane po 2-3 minuta dok ne poprime zlatnu boju i izvaditi iz šerpe.

Dodati seckani crni luk, blitvu (ostaviti malo blitve za kasnije) i beli luk i dobro pomešati sa sokovima od mesa. Dodati začine, zatim vratiti meso u šerpu i dodati vodu.
Dodati natopljene leblebije i ostaviti da provri.

Skinuti penu s površine, zatim smanjiti temperaturu i krčkati u polupoklopljenoj šerpi otprilike 2 sata povremeno prelivajući meso.

Pre serviranja dodati nekoliko listova blitve da omekšaju.

Sos će se zgusnuti, a meso će omekšati i lako će se odvajati od kosti. Pre serviranja proveriti da li je dovoljno začinjeno i iscediti sok od 1 limuna u šerpu.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Sarit i Itamar