• Salata od piletine sa sosom “mousquetaire”Recepti
  Salata od piletine sa sosom “mousquetaire”

  Za ovu fino i blago pikantnu salatu prvo se pošira piletina. Zatim se nareže na komadiće i dodaja joj se povrće. Ulogu povezivača igra sos "Mušketar". Salata se servira u listovima zelene salate.

 • Seiche à la SètoiseRecepti
  Seiche à la Sètoise

  Slično bouillabaisse-u, i ovo francusko klasično jelo ima mnogo varijanti za pripremu. Najbolje je kupiti očišćene lignje. Poslužite ih sa dinstanim crvenim pirinčem iz Kamargue.

 • Provansalske dagnjeRecepti
  Provansalske dagnje

  Dagnje se dinstaju zajedno sa lukom, paradajzom i belim vinom, što rezultira fantastičnim sosom za topljenje. Zatim se dodaju i prethodno pečene i oljuštene paprike.

 • Špargle, paradajz i artičokeRecepti
  Špargle, paradajz i artičoke

  Ovo je prolećni gulaš od artičoka, paradajza i artičoke. Služi se s kuvanim prepeličjim jajima i hrskavim svežim hlebom.

 • Pita od piletine, praziluka i pečuraka sa korom od estragonaRecepti
  Pita od piletine, praziluka i pečuraka sa korom od estragona

  Aromatični i slatko-kiseli estragon je savršen uz piletinu i zaista podiže ovu klasičnu pitu na novi nivo. Ovaj recept je za veliku, porodičnu pitu ali se, po želji, mogu napraviti i pojedinačne, manj...

 • Špagete sa školjkama i butargomRecepti
  Špagete sa školjkama i butargom

  Pripremite špagete sa školjkama i butargom prema receptu kuvara Luke Ćijana iz serije Lukin glavni sastojak na TV kanalu 24Kitchen.

 • "Ascolane" od maslina (pohovane, punjene masline)Recepti
  "Ascolane" od maslina (pohovane, punjene masline)

  Pripremite "Ascolane" od maslina (pohovane, punjene masline) prema receptu kuvara Luke Ćijana iz serije Lukin glavni sastojak na TV kanalu 24Kitchen.

 • Njoke sa gorgonzolom, slaninom i šafranomRecepti
  Njoke sa gorgonzolom, slaninom i šafranom

  Pripremite njoke sa gorgonzolom, slaninom i šafranom prema receptu kuvara Luke Ćijana iz serije Lukin glavni sastojak na TV kanalu 24Kitchen.