• Salata od pečenog povrćaRecepti
  Salata od pečenog povrća

  Seckano povrće se marinira u mešavini sirćeta, maslinovog ulja i belog luka i peče se u rerni. Kada se povrće ohladi, pomeša se s listovima spanaća i rukole.

 • Pečeni patlidžan i rižaRecepti
  Pečeni patlidžan i riža

  Ovaj recept je odlična ideja za vegetarijansko jelo. Mešavina pirinča i patlidžana stavlja se u tepsiju i preko se slažu kolutovi prženog patlidžana.

 • Predjelo od patlidžana i krem siraRecepti
  Predjelo od patlidžana i krem sira

  Kada je pitanje šta servirati gostima, evo jednog predloga. Ukusan zalogaj od pečenog patlidžana, karamelizovanog luka, krem sira i pavlake. Servirati sa hrskavim prženim hlebom.

 • Ratatuj mediteranski povrtni paprikašRecepti
  Ratatuj mediteranski povrtni paprikaš

  Najbolje je da su povrće za ovo provansalsko jelo u piku svoje sezone i da se pripreme odvojeno pre nego što se objedine. Toplo ili hladno, ratatouille će vam pružiti pravo zadovoljstvo.

 • Patlidžan punjen sirom i orasimaRecepti
  Patlidžan punjen sirom i orasima

  “Аubergines à la Bonifacienne” su sočni patlidžani punjeni sirom i pravi su specijalitet grada Bonifačo na Korzici. Prepuni mediterianskih aroma, ovi patlidžani su savršeni kao lagan obrok ili prilog...

 • Salata od grilovanih tikvica i patlidžana sa orasima i siromRecepti
  Salata od grilovanih tikvica i patlidžana sa orasima i sirom

  Tikvice i patlidžan čine zeleni i crni deo ove salate. Izbalansirani su zahvaljujući slatkom i svežem ukusu oraha i japanskih kruški. Salata je dovoljna za dvoje kao glavno jelo ili za četvoro kao pre...

 • "Asam pedas" od domaćih sastojakaRecepti
  "Asam pedas" od domaćih sastojaka

  Pripremite "Asam pedas" od domaćih sastojaka prema receptu kuvara Adama Lijava i Poa Linga iz serije Adam i Po: Malezija u Australiji na TV kanalu 24Kitchen.

 • Pene "alla Norma" sa patliždanomRecepti
  Pene "alla Norma" sa patliždanom

  Pripremite pene "alla Norma" sa patliždanom prema receptu kuvara Silvije Koloke iz serije Kuvaj kao italijan na TV kanalu 24Kitchen.