© Discovery Corporate Services LTD MMXX
Rejčel Ku: Čokolada

Sinopsis

Kuvarica Rejčel Ku, obučavana u školi "Le Cordon Bleu", traga za inspiracijom srećući se sa nekim od najboljih proizvođača čokolade u Evropi. Otkrićemo neverovatnu prošlost čokolade i saznaćemo sve o njenim lekovitim svojstvima.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Savršeno uparen

  +

  Rejčel Ku istražuje zašto se čokolada tako dobro uklapa s raznim sastojcima i pravi ukusna jela u svojoj kuhinji. Rejčel upoznaje istraživača čula Berija Smita i poznavaoca vina Rebeku Palmer kako bi otkrila zašto se čokolada dobro uklapa u jelo.

 • 2

  Ponešto za svakog

  +

  Rejčel Ku istražuje ljudsku žudnju za čokoladom. Kuvarica odlazi u palatu "Hempton kort" kako bi otkrila kako je čokolada postala uobičajeno piće za vlastelu u 17. veku. Zatim Rejčel istražuje sve medicinske prednosti konzumiranja kakaoa.

 • 3

  Od zrna do štanglice

  +

  Rejčel Ku istražuje skromno putovanje čokolade od običnog pasuljastog ploda do ukusne table. Rejčel odlazi u posetu vrhunskim proizvođačima čokolade Džoani Brenan i Amaračiju Klarku kako bi saznala kako se komad kakaoa pretvara u omiljeni desert.

 • 4

  Slabosti

  +

  Rejčel Ku istražuje zašto je čokolada toliko neodoljiva i pravi svoje omiljene slatkiše. Rejčel upoznaje Lanu Sitron, koja je pisac i stručnjak za afrodizijačku kuhinju. Uz popodnevni čaj, raspravljaju zašto su požuda i čokolada toliko povezane.

 • 5

  Posebne prilike

  +

  Rejčel Ku čvrsto veruje da proslave važnih događaja moraju da uključuju čokoladu. Kada je u pitanju čokolada, više je uvek bolje! Rejčel Ku sprema čokoladne musli štanglice, neverovatni ragu od divljači s malo čokolade i, za kraj, čokoladnu tortu.

 • 6

  Faktor oduševljenja

  +

  Čokolada je sastojak koji nikad neće razočarati. Rejčel Ku upoznaje Prudens Stejti koja pravi neverovatne čokoladne skulpture. Inspirisana ovim kreacijama, Rejčel pravi ukusne posude od čokolade i kokosa, u kojima će servirati tropsku voćnu salatu.

 • 7

  Božić

  +

  Čokolada je odličan dodatak Božiću, a za Rejčel, ona je mnogo više od poklona ispod jelke. Rejčel dodaje čokoladu nekim od svojih omiljenih jela, od pita s mlevenim mesom do kobasica. Zatim pravi ukusan i bogat čokoladni liker od jaja.