Roštiljska turneja sa Primožem

Sinopsis

Već poznajemo Primoža iz prethodnih emisija, "U kuhinji sa Primožem" i "Od bašte do trpeze", kada je putovao Slovenijom u mobilnoj kuhinji i predstavljao regione države kroz kulinarstvo. Ove sezone kreće na novo roštiljsko putovanje Balkanom.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Slovenija

  +

  U ovoj epizodi Primož organizuje takmičenje u roštiljanju vola. Pripreme roštilja počele su već veče pre nego što je vo bio spreman za tanjir.

 • 2

  Dalmacija

  +

  U ovoj epizodi Primož putuje na ostrvo Kaprije u Jadranskom moru. Ostrvo se nalazi u arhipelagu Šibenika u srednjoj Dalmaciji. Ostrvo je okruženo kristalno bistrom vodom, koja nudi mnoge delikatese.

 • 3

  Sarajevo

  +

  U ovoj epizodi Primož odlazi u Sarajevo i u malo selo iznad njega, poznato pod imenom Vukova Luka. Primož kuva sa starim prijateljem ispred njegove bajkovite kuće u šumi Vukov Konak.

 • 4

  Neretva

  +

  U ovoj epizodi, Primož putuje kroz Hercegovinu i obilazi Mostar i Počitelj, drevne gradove na obali Neretve. Tamo priprema sač. U selu Blace, gde se Neretva uliva u more, Primož pravi neobičan brudet.

 • 5

  Lika

  +

  U ovoj epizodi Primož putuje u Liku, koja je oivičena planinom Velebit. Primož putuje u selo Čovići gde upoznaje lokalnu folklornu grupu i peče jagnjetinu s Ivanom. Zatim, na obali reke Gacka, Primož sprema divlju pastrmku i salatu od kupusa.

 • 6

  Leskovac

  +

  U ovoj epizodi Primož putuje u Leskovac, koji je poznat po roštilju. Čak imaju i sopstvenu školu, gde se obučavaju budući majstori leskovačkog roštilja. Primož kuva s jednim od profesora škole, koji je možda i najveći balkanski majstor roštilja.

 • 7

  Beograd

  +

  U ovoj epizodi Primož putuje u glavni grad Srbije - Beograd. U kvartu Jakovo, Primož će na roštilju peći govedinu i rebra. Zatim, na Dunavu, Primož lovi smuđa koji liči na zver iz praistorijskog doba. Na Adi Međici kuvar sprema ukusan hamburger.