KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Čili pasta za dobar početak Anabel Langbejn

Ocena 0/5
Svojom snažnom mešavinom ljutih paprika, belog luka i đumbira, ovo začinjeno varivo će preobratiti svaki paprikaš, sos ili jelo prženo u voku. Može da se priprema od svežih ili smrznutih ljutih paprika, ali neke paprike su ljuće od ostalih, pa zato prvo probajte i prilagodite količinu.

U blenderu usitniti ljute paprike, beli luk i đumbir sa uljem, može da se koristi i avan sa tučkom. Na umerenoj vatri zagrejati tiganj sa debelim dnom. Ubaciti čili pastu i koru od limuna ili limete i kuvati, povremeno promešati, dok ne počne da ispušta aromatični miris (otprilike 5 minuta).

Dodati vodu i šećer i kuvati dok ne počne da se lepi i dobije teksturu paštete, a ulje izbije na vrh (otprilike 10 minuta). Skloniti sa vatre i umešati soja sos, so i biber. Ostaviti da se ohladi. Ako se ne koristi odmah, čuvati u tegli u frižideru najduže dva meseca.

Za više sjajnih recepata Anabel Langbejn posetite www.annabel-langbein.com


Za decu: ne
Za vegetarijance: ne
Kuvar: Anabel Langbejn