KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Lingvini s račićima

Ocena 0/5
Ovo jelo može da se priprema sa svežom ili sušenom testeninom. Ako se koristi sveža, iseći listove na lingvine, zatim ih sušiti sat vremena pre kuvanja da bi bile više al dente.

Staviti meso račića u veliku činiju, zatim otkinuti vrhove komorača s glavice (kad kupite komorač u samoposluzi, zeljasti listovi su često već uklonjeni, ali ako ih imate, to je odlično).

Očistiti donji deo glavice i ukloniti spoljašnji sloj ako je loš, zatim krupno narendati glavicu u činiju s račićima. Sitno narendati samo žuti mesnati deo pola limuna u činiju. Ljute papričice očistiti od semenki i sitno ih naseckati, zatim polovinu dodati račićima, a ostatak ostaviti za posipanje. Za pripremu preliva, pomešati smeđe meso račića, sok od oba limuna i ulje s malo vode. Pomešati s belim mesom račića i po potrebi začiniti po ukusu.

Staviti veliku šerpu s posoljenom vodom da provri za kuvanje testenine. Prebaciti meso račića s prelivom u veliku šerpu i staviti na slabu vatru da se malo greje dok se testenina kuva. Sveža testenina se kuva samo 2 minuta, a sušena se kuva po uputstvu na pakovanju, ali račići se ne stavljaju na vatru dok nije napola kuvana.

U međuvremenu, pokidati zeljasti deo komorača ili listove bosiljka.

Ocediti testeninu, ostaviti šolju vode od kuvanja, zatim pomešati testeninu sa sosom, dodati polovinu iskidanih listića i po potrebi razrediti s malo vode od kuvanja. Razdeliti u tople činije, odozgo posuti ostatkom ljute papričice i listićima komorača ili bosiljka i servirati.


Za decu: ne
Za vegetarijance: ne
Kuvar: Džejmi Oliver