KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Odža s ljutim kobasicama i komoračem

Ocena 0/5
Isecite ljute kobasice na komadiće. Pecite ih otprilike 5 minuta u suvom i vrućem tiganju.

Isecite zelene paprike na komade i odstranite semenke. Iseckajte paradajz i komorač na kockice. Zeleni deo komorača sačuvajte za kasnije. Pržite zelene paprike i komorač otprilike 3 minuta zajedno s ljutim kobasicama. Dodajte pasirani paradajz, semenke kima, harisu i so, pržite otprilike minut i zatim dodajte kockice paradajza.

Dodajte jednu čašu vode i kuvajte otprilike 15 minuta. Razbijte jaja, ubacite ih u sos, smanjite vatru i pustite ih da se lagano stvrdnu. Sitno naseckajte peršun i pospite ga po sosu zajedno sa stabljikama komorača. Poprskajte sos s malo maslinovog ulja. Uz to poslužite topli hleb.

Za potrebe harise ispecite rog paprike na ringli šporeta ili na roštilju dok ne pocrne. Oljuštite paprike; odstranite sve crne komadiće kože i semenke.

Izvadite semenke iz papričica (izvaljajte ih po radnoj površini, odsecite peteljke i istresite semenke.

Sameljite paprike, ljute papričice, beli luk i veliku količinu soli u avanu ili mikseru, ili se pak poslužite štapnim mikserom.

Uz kobasice poslužite harisu.


Za decu: ne
Za vegetarijance: ne
Iz emisije:
Kuvar: Džon Gerdsen