KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Crni hleb

Ocena 0/5
Crni hleb

Zagrejte vodu na 30ºC. U vodi otopite kvasac i sitno mleveni šećer, te ostavite da odstoji. Dodajte so i smesu stavite u posudu miksera. Malo integralnog brašna sačuvajte, a ostatak umesite zajedno s puterom u smesu s kvascem. Ako je testo presuvo, možete da dodate još vode. Rukom mesite još 15 minuta tako da dobijete gipko i elastično testo, valjajući testo od sebe, pa prema sebi. Testo podelite u dve kugle i stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje. Pospite brašnom, prekrijte plastičnom folijom i ostavite 30 minuta da se diže.


Drugo dizanje

Pritisnite dizano testo tako da dobijete ovalnu ploču. Krajeve smotajte prema unutra i zamotajte testo. Ostavite testo da se diže još 30 minuta.


Motanje i treće dizanje

Pritisnite testo tako da dobijete ovalnu ploču. Krajeve smotajte prema unutra i zamotajte testo. Testo stavite na pleh prekriven papirom za pečenje tako da spoj bude okrenut prema dole. Ostavite da se diže još sat vremena. Rernu zagrejte na 240ºC. Neposredno pre nego što hleb stavite u rernu, temperaturu namestite na 200ºC. Crni hleb pecite oko 35 minuta.


Za decu: ne
Za vegetarijance: ne
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin