Tradicionalno: Džek Stajn

Sinopsis

Umesto da donosi stranu kuhinju u Englesku, Džek lično bira omiljena engleska jela i prenosi ih preko mora. Džek će posetiti 10 gradova i podeliti recepte za tipična engleska jela sa lokalnim kuvarima i gostima.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Zagreb (Hrvatska): Riba i krompirići

  +

  Džek i Poli počinju avanturu u istorijskoj londonskoj četvrti Spitalfilds, gde će uživati u ribi i krompirima u poznatom restoranu Popiz. Ovde će Poli objasniti međunarodno poreklo možda najpoznatijeg britanskog jelo koje će Džek spremiti.

 • 2

  Darvin (Australija): Škampi iz šerpe

  +

  Džek počinje avanturu u Britanskoj biblioteci, gde je Poli pronašla neke važne i inspirativne recepte iz 17. veka. Džek se potom vraća u svoju kuhinju u Kornvolu, gde će spremiti svoju verziju neverovatnih škampa iz lonca.

 • 3

  Kejptaun (Južnoafrička Republika): Pečena govedina i jorkširski puding sa sezonskim povrćem

  +

  Džek počinje svoju avanturu u neverovatnoj seoskoj kući iz 17. veka na Temzi. Tamo će mu Poli pokazati drevni način kuvanja zveri u kaminu u kuhinji. Džek potom sprema svoju verziju pečenja i jorkširskog pudinga kod kuće u Kornvolu.

 • 4

  Luka (Italija): Kobasica i pire krompir

  +

  Džek i Poli sastaju se u mesari kako bi istražili prošlost klasične britanske kafanske kuhinje koju čini kobasica i pire krompir. Džek zatim sprema svoju verziju koju nosi u Italiju, u restoran nagrađen Mišlenovom zvezdom.

 • 5

  Malme (Švedska): Velški zec

  +

  Džek i Poli sastaju se na pijaci Borou u Londonu, kako bi isprobali tostirani sir. Poli ispituje i ispravlja Džeka u vezi sa zanimljivim jelom, velškim zecom. Po Džekovom mišljenju, to je najbolje tostirani hleb na svetu.

 • 6

  Bangkok (Tajland): Svinjetina sa sosom od jabuka

  +

  Džek napušta grad i sastaje se sa Poli na maloj farmi svinja da bi naučio kako je nastala opsednutost svinja jabukama. Pokazaće i svoju unapređenu verziju svinjetine u sosu od jabuke.

 • 7

  Hirona (Španija): Jegulje u želatinu

  +

  Poli vodi Džeka u jednu od najstarijih radnji gde pripremaju jegulje sa pire krompirom. Tamo se sastaju sa vlasnikom i isprobavaju jegulje, dok uče o prošlosti pripremanja jegulja u Britaniji. Poli sprema svoju verziju jegulje u domu u Kornvolu.

 • 8

  Singapur: Šnicla i bubreg

  +

  Džek i Poli odlaze kod najboljeg pekara u Londonu, da nauče kako se pravi puding od šnicle i bubrega. Spremaju jelo po starom Rikovom receptu kod kuće u Kornvolu. Džek putuje u Singapur, grad u kojem je proveo veliki deo detinjstva.

 • 9

  Talin (Estonija): Dimljena haringa i poširano jaje

  +

  Dimljena haringa je Džekovo omiljeno jelo iz detinjstva i Poli mu objašnjava prošlost ovog jela u lokalnoj ribarnici. Džek sprema sopstvenu verziju sa mnogo putera. Zatim odlazi u grad kao iz bajki, u Talin u Estoniji.

 • 10

  Roterdam (Holandija): Kolač spoted dik i sladoled sa crnim hlebom

  +

  Poli poziva Džeka da se sretnu kod Kanalskog muzeja kako bi istražili istoriju sladoleda u Londonu. I da, naravno, to uključuje i prenošenje gromada leda iz Norveške u Veliku Britaniju! Poli će otkriti i tajne pripremanja britanskog pudinga, spoted dik.