Ukusi Istanbula: Tom Ejken

Sinopsis

Ukusi Istanbula. Tom Ejken je serijal iz šest delova u kojem britanski kuvar doalzi na kulinarsku avanturu u Istanbul. Otvorivši sopstveni restoran, Tom zna da mora da nauči sve o kulturi i ukusima ovog grada.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Zemlja

  +

  Tokom ove epizode, Toma vodi njegov glavni kuvar Deniz, da istraže tradicionalni i drevni način kuvanja u samoj srži zemlje.To je tradicija koja opstaje u samom srcu Istanbula.

 • 2

  Hemija

  +

  U ovoj epizodi Tom odlazi u šarenoliku kulturnu četvrt Balat. Njegov vodič, Tendu Maričga, vodi ga kroz stari okrug, koji izgleda kao da je ostao zamrznut u najboljem trenutku. Deca trče okolo, a komšije se međusobno pomažu.

 • 3

  Voda

  +

  Bosfor, koji je od Istanbula napravio transkontinentalni grad, uticao je kako na ishranu tako i na kulturu. Tom upoznaje Defnea Korjureka iz pokreta "Sporog kuvanja", koji pokreće kampanje za zaštitu istanbulskog morskog sveta.

 • 4

  Vatra

  +

  Tom upoznaje Čivana Era, glavnog kuvara i vlasnika poznatog restorana Jeni Lakonta u Istanbulu. Čivan vodi Toma u restoran Zubejir, kako bi mu pokazao jednu delikatesu Istanbula: istanbulski kebab, od savršeno iseckanog i samlevenog mesa.

 • 5

  Nasledstvo

  +

  Tom upoznaje lokalnog kuvara Maskuta Akara i njegovu suprugu Tamaru, u kafiću ispod tvrđave Rumelihisari u Istanbulu. Saznaje da je u turskim porodicama doručak ključan obrok i da ga od njega prave gozbu, posebno vikendom.

 • 6

  Budućnost

  +

  Tom upoznaje Mehmeta Gursa, vodećeg stručnjaka turske gastronomije, ne samo zbog svoje priznate hrane već zbog njegovog manifesta za kuhinju Nove Anatolije.