Koristimo kolačiće kako bismo unapredili korisničko iskustvo, personalizovali oglase koji nse prikazuju i zapamtili vaše preferencije na sajtu. Ukoliko nastavite s pregledanjem sajta smatramo da ste prihvatili korišćenje kolačića na našem sajtu. Za više informacija (npr. o tome kako da isključite kolačiće, molimo vas da posetite stranicu .

OK
advertisement
Aleks Gurnašeli

Aleks Gurnašeli

Aleks Gurnašeli
Aleksandra "Aleks" Gurnašeli je poznato TV lice, kao i glavni kuvar u renomiranim i nagrađivanim njujorškim restoranima Butter i The Darby. Do sada se pojavljivala u preko 5 različitih televizijskih programa posvećenih kuvanju.

Tokom 2013. godine Aleks je objavila svoju prvu knjigu s receptima "Stara škola hrane: kako sam naučila da kuvam" u kojoj kombinuje autobiografske detalje s receptima koje je volela i spremala tokom života.

Rođena je 1972. na Menhetnu. Njeno kulinarsko iskustvo počinje još dok je kao devojčica posmatala majku kako isprobava bezbrojne recepte kod kuće (majka joj je bila urednik u izdavačkoj kući zadužena za kuvare). Pošto je postala profesionalni kuvar Aleks je radila u mnogim restoranima u Francuskoj, Njujorku i Los Anđelesu.

Udata je za advokata Brendona Klarka, koga je upoznala dok je predavala na seminaru o pripremanju ribljih specijaliteta u Njujorku. Venčani su 6 godina i imaju ćerku po imenu Ava.