Đino u Italiji: Tajne juga

Sinopsis

Đino kreće na kulinarsku odiseju, obilazeći slabo istražene južne regije Apuliju i Bazilikatu. Istražuje romantične krševite planine, drevne pećinske gradove, peščane plaže i čisto tirkizno more na južnoj štikli Italije.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Matera

  +

  Đino dolazi u Materu i pije amaro lučano, omiljeno piće svog oca, isprobava tortu tete dele monake, mesi testo s vrhunskim pekarom i uči tajne za pripremu najboljeg italijanskog hleba. Đino upoznaje staricu i uči da pravi seljačku hranu.

 • 2

  Galipoli

  +

  Đino putuje u luku Galipoli koja je poznata po konzumiranju sirove ribe i kao mesto gde se mešaju kulture naroda koje su opsedale zidine tokom vekova. Grad su osnovali Grci, a naziv Galipoli na grčkom znači prelep grad.

 • 3

  Bari

  +

  Đino u rikši obilazi Bari, glavni grad regije Apulija, uči lokalni dijalekt i jede neobičnu uličnu hranu i lokalno povrće. Na trgu u starom gradu upoznaje jednu baku koja ga obučava u pripremi griz testenine bez jaja i jede uličnu hranu od palente.

 • 4

  Čisternino

  +

  Đino putuje kroz mesnu regiju Apulije, obilazeći grad Čisternino i dolinu Itrija. Vozeći se na biciklu, Đino uživa u posmatranju svojih omiljenih kuća po imenu truli i uči tajne pripreme sušenog mesa kapokolo koje je tipično za ovu regiju.

 • 5

  Salento

  +

  Đino na vespi putuje još južnije, u grad Salento, a zatim duž jadranske obale stiže u luku San Foka. Ovde upoznaje italijanskog prvaka u ronjenju na dah koji još uvek lovi ribu roneći s kopljem. Đino se priključuje lovu i traga za brancinom.

 • 6

  Polino

  +

  Đino se vraća u Bazilikatu, kako bi istražio Polino, najveći nacionalni park Italije. Ovo je jedna od najbrdovitijih regija, gde su se doselile albanske izbeglice, bežeći od Turaka pre 500 godina. Njihovi potomci danas žive u predivnoj izolaciji.

 • 7

  Božićni specijal

  +

  U poslednjoj epizodi serijala, Đino se vraća u Bari i grad Čisternino, kako bi otkrio italijansku riblju alternativu engleskoj ćuretini. Đino odlazi na pijacu u potrazi za ribom, koju će pripremiti u okviru svoje južnoitalijanske božićne gozbe.