Izlet sa Kertisom Stounom

Izlet sa Kertisom Stounom

Sinopsis

Kertis i njegova ekipa putuju u Australiju, Italiju, Španiju i Kaliforniju pod budnim objektivom fotografa, kinematografa i Kertisovog prijatelja Dejva Gorna. Svaka polusatna epizoda prikazuje umetnike, farmere i vinare određenog regiona.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Margaret River, Australija

  +

  Kertis traga za inspiracijom u vinogradima, selima i obalama u jugozapadnom delu Australije. Upoznaje vlasnika ranča koji uzgaja kratkoroga goveda koja idu na ispašu. Kertis peca slatkovodne rakove.

 • 2

  Lombardija, Italija

  +

  Kertis putuje u Lombardiju kako bi otkrio lokalni sir i seljačko jelo. Kreće na helikoptersko razgledanje vinograda Franćijakorta, da pokupi penušavo vino koje će upariti sa kavijarom koji se proizvodi u regiji.

 • 3

  Centralna obala, Kalifornija

  +

  Vozeći se obalom auto-putem 1, Kertis pokušava da otkrije lepote Tihog okeana. Zatim posećuje par koji je od tehnike prešao na proizvodnju sira. Kertis onda odlazi u lov na morske ježeve, sa jedinim ženskim fakultetskim roniocem u Kaliforniji.

 • 4

  Umbrija, Italija

  +

  Među srednjovekovnim gradovima, gustim šumama i vijugavim ulicama, Kertis juri za psima u potrazi za tartufima. Potom dobija obuku od majstora porčete. Usavršava umeće klanja golubova kako bi spremio jelo koje koristi sve delove ptice.

 • 5

  Plato Kimberli, Australija

  +

  Prilikom posete severnom delu Zapadne Australije, Kertis se nalazi u pravom Autbeku. Tamo, Aboridžini uče Kertisa svojim drevnim tehnikama pecanja. Kertis zatim okuplja stado goveda sa kaubojkom, članom 5. generacije u porodičnom poslu.

 • 6

  Rioha, Španija

  +

  Kertis i prijatelji iz Mode putuju u maglovite planine Španije da pomuzu koze, skupljaju pečurke sa kuvarom nagrađenog Mišlenovom zvezdom i otvaraju 60 godina staru flašu grenašea, koje se krije u vinariji koju je gradila ikona arhitekture.