Kuvajte kao Heston

Sinopsis

Nakon što je proveo mnogo godina tražeći savršenstvo u kulinarskom zanatu, Heston Blumental neće pokazati samo kako skuvati obrok već i zašto neke stvari uspeju a neke ne. Heston će srušiti mitove koje smo nasledili iz majčine kuhinje.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Govedina

  +

  Heston želi da sruši najveći mit o spremanju govedine. Mit kaže da pečenje mesa uništava njegove prirodne sokove. Tajna u prženju savršenog odreska leži u Hestonovoj naučno proverenoj tehnici okretanja mesa. Heston daje i savete o odabiru mesa.

 • 2

  Sir

  +

  Heston priprema sireve, jedan od omiljenih sastojaka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Heston će otkriti glavni sastojak za pripremu savršenog fondi sira. Kuvar će komad čedara iseći na trake dužine 4 m.

 • 3

  Piletina

  +

  Piletina možda jeste najpopularnije meso na svetu, ali Heston smatra da je staroj ptici potreban preobražaj. Prvo pokušava da uvede revolucionaran način pečenja piletine, a zatim se hvata u koštac sa mnogim ukusnim delovima ove ptice.

 • 4

  Čokolada

  +

  Heston želi da uvede novine u spremanje čokolade dok pokazuje svoje magične čokoladne bombonice. Potom sprema kolač od marakuje i ukusan tiramisu u saksiji za cveće sa jestivom zemljom. Pretvara crnu čokoladu u čokoladno vino.

 • 5

  Jaja

  +

  Heston otkriva tajne spremanja savršeno kuvanog jajeta, savršeno pečenog jajeta i njegovog poznatog pohovanog jajeta. Heston izaziva lokalni Ženski institut Holiporta da ispeče savršeno jaje. Kuvar drži obuku za spremanje tarta od limuna.

 • 6

  Krompir

  +

  Heston sprema skromni krompir, osnovu svakog bogatog britanskog obroka. Ali krompir ne mora samo da se gnječi, bari i peče. Heston će podeliti savete i tehnike kako pretvoriti krompir u ukusna glavna jela.