Kirsten Tibals

Kirsten Tibals

Biografija

Kirsten Tibals, koju je MasterChef Australija proglasio „kraljicom čokolade“, jedna je od najslavnijih i međunarodno najcenjenijih australijskih poslastičara i čokolatera.
Kao jedini ambasador u Australiji za vodećeg proizvođača čokolade, Callebaut, Kirsten redovno putuje širom sveta pokazujući svoj zanat u čokoladi i poslastičarnici.

Kirsten sarađuje sa mnogim lokalnim i međunarodno poznatim brendovima, uključujući Bulla Famili Dairi, Jura Australia, Miele i Stone Ambassador, da spomenemo samo neke. Nedavna saradnja Bulla Murrai St x Kirsten Tibballs dovela je do toga da su 3 Kirstenina prepoznatljiva deserta pretvorena u asortiman sladoleda.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svetskom timskom šampionatu peciva u Las Vegasu, SAD, gde je proglašena za najbolju na svetu za svoje ručno rađene čokolade. Kirsten je takođe osvojila zlatnu i bronzanu medalju za svoje poslastičarsko i čokoladno umeće na Olimpijskim igrama poslastičara u Nemačkoj.

Kao svedočanstvo njenih veština, Kirsten je dobila čast da sudi na Vorld Chocolate Masters u Parizu, The Patisserie Grand Prik u Japanu i The Vorld Chocolate Masters selekcijama u Londonu. Nedavno je Kirsten otputovala u Pariz i bila šef žirija za ukus na Vorld Chocolate Masters 2022, kao i globalno lansiranje novog koncepta čokolade za 50 vodećih svetskih medija o hrani u Veneciji.

Nastavljajući da obrazuje i inspiriše, Kirstenina TV emisija, Čokoladna kraljica, premijerno je prikazana 2019. godine u Australiji i na međunarodnom nivou. Fokusirajući se na domaće pekare, Kirsten je predstavila niz ostvarivih recepata i inovativnih saveta i trikova za čokoladu. Emisija je bila tako dobro prihvaćena da su još dve sezone emitovane u 89 zemalja, a četvrta sezona bi trebalo da bude objavljena 2024.

Sa talentima koji se protežu izvan kuhinje, Kirsten je autorka tri knjige o poslastičarstvu, Čokolada do ukusa, Čokolada i nedavno objavljene, Čokolada ceo dan. Kirstenina prva knjiga, Chocolate to Savour, objavljena je samostalno i osvojila je nagradu za najbolju fotografiju gurmana u Velikoj Britaniji.

Kirsten se redovno pojavljuje na televiziji, uključujući Everyday Gourmet sa Džastin Skofild, i predstavila je brojne čokoladne izazove na MasterChef Australia kako bi testirala i inspirisala takmičare. Pojavila se u Velikom finalu MasterChef Australia 2017, predstavljajući poslednji izazov za sezonu.

Sa željom da prenese svoje znanje drugim strastvenim ljubiteljima hrane i profesionalnim kuvarima, Kirsten je osnovala Savor Chocolate & Patisserie School 2002. godine u Brunsviku, Melburn. Godine je 2013. Kirsten proširila školu na onlajn platformu sa onlajn video tutorijalima dizajniranim da dopre do publike širom sveta. Savor stvara mogućnosti za učenike da uče od svetski poznatih kuvara i rade zajedno sa njima. Savor Chocolate & Patisserie School ima najsavremeniju kuhinju i ugostila je veliki broj međunarodno priznatih poslastičara. Savor je bila prva škola u Australiji koja je bila isključivo posvećena podučavanju umetnosti čokolade i poslastičarstva, a mnogi učenici škole su otvorili sopstvene butik prodavnice čokolade i poslastičarnice širom sveta.