Nina Babić

Nina Babić

Bio

Iako je Ninu karijera vodila u svet marketinga, ona je svoju pravu ljubav pronašla među očaravajućim mirisima tek ispečenih kolača i peciva i sveže umućenih filova.

Nakon što je devedesetih godina radila na različitim marketinškim kampanjama, godine 1999. seli se za Njujork, gde nastavlja s profesionalnim razvojem i sarađuje s nekim od najvećih svetskih brendova. Po povratku u Beograd radi kao kreativni direktor i bavi se strategijom brenda. Tri godine je radila kao izvršni direktor manifestacije Belgrade Design Week, a bila je i kreativni direktor Supermarketa - prvog koncept stora u Srbiji. Jedan je od osnivača Mikser festivala i redovno piše za vodeće domaće časopise. I naravno – pravi neponovljive kolače!

Vlasnica je poslastičarnice za proizvodnju slatkih delikatesa „Gđa Mirkov“, koja se nalazi u Beogradu i postoji od 2015. godine. Ono što će otkriti u emisiji „Nina Babić: Moja francuska pekarica“, jeste kako pripremiti jednostavne kolače za svaku priliku, a u isto vreme u njih udahnuti ukuse uzbudljive francuske kuhinje.

“Pre nekoliko godina, konačno sam skupila hrabrost da počnem da pravim kolače. I to fine francuske kolače, božanstvene i slasne. Kolači su nekako kao život. Traže i disciplinu i strast. Stalno učenje. Istrajnost. I baš kao i u životu, ništa nije slatko kao uspeh. Ili, ovom našem slatkom svetu - kao kad savladate neki naročito težak kolač, pa ga onda još i pojedete. Ja verujem da ne morate da živite u Parizu da biste uživali u klasičnim francuskim kolačima. Uz moje savete, proverene recepte i sitne trikove, uskoro ćemo zajedno uživati u ukusima Pariza.” –kaže Nina.

Recepti