Jolanta Delibozova

Jolanta Delibozova

Bio

Jolanta Delibozova je diplomirala na državnoj muzičkoj akademiji Prof. Pančo Vladigerov. Nastupala je u sofijskom simfonijskom orkestru, bila solistkinja filharmonijskog orkestra u Burgasu i Rusu, kao i rumunskog filharmonijskog orkestra iz Krajove. Proputovala je svet kao deo projekta „Rajske žice” Teodosijusa Spasova.

Poznata violončelistkinja ima još jednu strast – kuvanje. Talenat i recepte je nasledila od svoje bake. Joli voli da eksperimentiše i u svojoj kuhinji interpretira sve što je jela, videla i naučila. Pored kvaliteta i ukusa, veoma joj je stalo i do izgleda hrane koju priprema. Veruje da su ljubav i mašta glavni sastojci svakog recepta.

Joli već pet godina ima svoj kulinarski blog. Pre pokretanja sopstvene emisije na kanalu Utilisima u okviru Fox International Channels, radila je kulinarske priloge u dnevnoj kolažnoj emisiji „Divan dan” na BTV i pisala za časopis Bravacasa. 

U potrazi za inspiracijom Joli često posećuje svoju kuću na planini. Osim dobrih ideja, tamo nalazi i sveže sezonske sastojke. Njena nova emisija „Jolina domaća kuhinja“ posvećena je tim trenucima. S neizbežnim osmehom Joli deli s gledaocima svoju strast za pripremanjem obroka koji su pravi praznik za nepca, ali i za oči. Ona eksperimentiše u kuhinji, kombinujući tradicionalne bugarske recepte s receptima iz celog sveta. Beg iz gradske vreve, makar na jedan dan, povratak prirodnim sastojcima i razigranost u kuhinji, u punom su skladu s vizijom 24Kitchen kanala „Kuvajte pametno. Živite bolje.“

Recepti