Valentajn i Nejtan

Valentajn i Nejtan

Bio

Pre nego što je počeo da radi kao kuvar u londonskim restoranima kao što su Alastair Little Rose i Kararini, Valentajn Vorner je slikao portrete. Kasnije je osnovao sopstvenu ugostiteljsku kompaniju, ali je do danas zadržao svoju strast da bude u prirodi, kao i da ide u lov i ribolov.
Prva televizijska emisija "Šta jesti sada" emitovana je 2008, a Valentajn je od tada učestvovao u brojnim emisijama, piše knjige i ima kolumne u različitim časopisima.
Kao strastveni kuvar Valentajn veruje da dobro poznavanje proizvoda, njihovog sastava i porekla, jednako važno kao i samo kuvanje.
U proleće 2013. godine Valentajn je pokrenuo novi sajt - www.valentinevarner.com.

Nejtan Autrou je počeo da kuva kao dete sa svojim ocem koji je bio profesionalni kuvar. Nejtana je profesionalni put odveo do nekih od najboljih restorana u Velikoj Britaniji. Ipak, 1998. godine on se preselio u Padstou, gde radi s Rikom Stejnom . U svojoj 25-oj godini Nejtan je osvojio svoju prvu "Mišlen" zvezdu.
Nejtan je učestvovao u brojnim televizijskim i radio programima, gde se oseća opušteno. Zbog specifičnog stila, entuzijazma, znanja i iskrene strasti za pripremanjem ribe i morskih plodova, postao je veoma omiljen kod gledalaca.
Danas Nejtan ima četiri restorana i dve "Mišlen" zvezde.

Recepti