• Teleći jezik sa gribiš sosomRecepti
  Teleći jezik sa gribiš sosom

  Teleći jezik se smatra delikatesom, a njegova priprema je jednostavna, ali zahteva više vremena. Nakon što se skuva, jezik se oljušti i peče na roštilju. Servira se sa sosom "Griviš".

 • Salata od piletine sa sosom “mousquetaire”Recepti
  Salata od piletine sa sosom “mousquetaire”

  Za ovu fino i blago pikantnu salatu prvo se pošira piletina. Zatim se nareže na komadiće i dodaja joj se povrće. Ulogu povezivača igra sos "Mušketar". Salata se servira u listovima zelene salate.

 • Pljeskavica – pečena na roštiljuRecepti
  Pljeskavica – pečena na roštilju

  "Steak haché" doslovno znači "narezana pljeskavica". Možete napraviti ove teleće ćuftice od čistog mlevenog mesa ili od mesa s više masnoće. Ćuftice se peku na roštilju i poslužuju se s karamelizovani...

 • Krok Mesje sa šunkomRecepti
  Krok Mesje sa šunkom

  Krok Mesje je možda najpoznatiji francuski sendvič. Priprema se sa sosom "Bešamel", mešavinom različitih vrsta narendanih francuskih sireva i šunke. Poslužuje se uz krompir-pire i kisele krastavčiće.

 • Francuski (vinaigrette) sos sa artičokamaRecepti
  Francuski (vinaigrette) sos sa artičokama

  Jedno sasvim francusko predjelo - kuvana artičoka sa dve vrste sosa. Za sos Vinegret jednostavno sve sastojke promešajte, a za sos Holandez potrebno je malo više veštine i pročišćenog ulja. Uživanje j...

 • Salata sa pljeskavicama od pasulja i paradajz salsomRecepti
  Salata sa pljeskavicama od pasulja i paradajz salsom

  Pripremite salatu sa pljeskavicama od pasulja i paradajz salsom prema receptu kuvara Lore i Stojana iz petnaeste epizode emisije Prijatno, "Jela koja zadivljuju".

 • Salata od sira i dimljene pastrmkeRecepti
  Salata od sira i dimljene pastrmke

  Pripremite salatu od sira i dimljene pastrmke braunije sa marelica višnjama i meringu prelivom prema receptu kuvara Lore i Stojana iz četrnaeste epizode emisije Prijatno, "U hladu".

 • Cezar salata od grilovanog mladog kupusaRecepti