Jednostavan meni za piknik

Četvrtak 17 jun

Jednostavan meni za piknik

Kada je lepo vreme, piknik je uvek dobra ideja, bilo da je u gradskom parku, na plaži ili u planinama. Konzumiranje hrane na suncu i svežem vazduhu - definitivno povećava zadovoljstvo.

Ali da bi iskustvo bilo zaista prijatno, važno je biti dobro pripremljen. Na primer, bolje je imati posebnu korpu ili frižider za piknik u koji ćete slagati stvari, nego napuniti nekoliko vreća.

Evo nekoliko osnovnih saveta kako pripremiti jednostavan meni i organizujete dobar piknik.

 

Osvežavajući napitak od limuna i jagoda serviran u čašama i bokalu na drvenom stolu u prirodi.

 

Ako nemate puno vremena za pripremu ili volite jednostavniji meni, kladite se na francuski stil.

Kroasani su obavezan deo francuskog piknik menija. Možete ih sami napraviti ako želite da impresionirate svoje prijatelje ili ih kupite u obližnjoj pekari. Kroasane prepolovite, lagano pecite i ukrasite komadom kozjeg sira i svežim čeri paradajzom. Ili ih napunite kriškom sira i šunke i lagano pecite. Prhko testo kroasana savršeno se slaže sa salatama.

Tipična francuska salata je ona sa sočivom. Sočivo skuvati, procediti i ohladiti ili koristiti gotovu sočivo. Dodajte sitno iseckane sveže začine, poput peršuna, i začinite laganim dresingom od limuna. Pored toga što je hranljiva i sadrži biljne proteine, ova salata je jednostavna za transport.

Obavezno uzmite nekoliko komada odabranog sira koji ćete poslužiti nakon glavnog jela. Imajte na umu da nije slučajno što Francuzi kombinuju bazne sireve sa kiselinom vina.

Desert je jedna od najizazovnijih stvari za nošenje, ali posle putera sa maslacem možda je najbolje poslužiti voćnu salatu ili urme „odevene“ u čokoladu. Ako urme nosite sa čokoladom, stavite ih u hladniju vreću da se čokolada ne otopi.

Pridržavajte se ovih pravila za još bolje organizovan piknik:

  1. Pripremite preliv za salatu u tegli sa poklopcem na zavrtanje. Salatu na licu mesta začinite prelivom od balzamiko sirćeta, maslinovog ulja, soli i bibera, prethodno dobro protresite teglu.
  2. Uzmite kockice leda u termosu da rashladite pića.
  3. Nabavite emajlirane ploče umesto kartona. Lagane su, neraskidive, a mast iz salate se neće upiti u papir.
  4. Ponesite rashlađena pića kao što su sok, vino, pivo itd. Vrlo je dobra ideja pripremiti aromatizovanu vodu, na primer sa semenima nara i kriškama đumbira.
  5. Obavezno ponesite vlažne maramice i vreće za smeće. Tokom piknika su izuzetno neophodni.
  6. Pripremite nešto zdravo za jelo, kao što je domaći humus poslužen sa narezanim sirovim povrćem.