Nova emisija Primoža Dolničara na TV kanalu 24Kitchen

Utorak 21 septembar

Nova emisija Primoža Dolničara na TV kanalu 24Kitchen

Primoža Dolničara poznajemo iz kulinarskih emisija sa TV kanala 24Kitchen u kojima nas upoznaje sa rodnom Slovenijom i otkriva njene prirodne i kulinarske znamenitosti - „Od bašte do trpeze“ i „ Od bašte do trpeze: najbolje iz Slovenije“ .

Primož nam je pokazao svoje čvrsto uverenje i privrženost sezonskoj hrani, kuvajući u svom kulinarskom studiju u emisiji "U kuhinji sa Primožom".

Zatim nas je „Roštiljska turneja s Primožem“ poveo na turneju po susednim balkanskim zemljama, uživo pripremajući roštilje ili recepte za roštilj na vatri.

U svojoj novoj kulinarskoj emisiji "Ukusi iz tegle sa Primožom" Primož se zanima za tradicionalne načine čuvanja hrane. Upravo uoči jeseni, on će pokazati gledaocima kako da spreme obilje namirnica za zimu. Kulinarske metode za ovo su veoma različite - konzerviranje, fermentacija, mariniranje i drugo.

Iz 10 epizoda emisije naučićemo kako fermentisati jogurt, kako napraviti pekmeze i marmelade gotovo bez dodanog šećera, kako čuvati pečurke, kako sačuvati povrće fermentacijom, kako pročistiti maslac, kako pripremiti paradajz sos, kao i, tipičnu za Balkan, ljutenicu ili ajvar.

U svakoj epizodi gost u Primoževoj kuhinji biće stručnjak za namirnicu ili kulinarsku metodu predstavljenu u epizodi.

Naravno, pored saveta, biće i mnogo ukusnih recepata. Zato ne propustite premijeru "Ukusi iz tegle sa Primožem" 3. septembra na 24Kitchen! Emisija će se emitovati svakog petka od 13:00, sa reprizom od 23:00.