KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Hrskave Kibbeh grickalice

Ocena 0/5
Omekšajte bulgur s vrućom vodom a zatim ga stavite u posudu i dodajte mleveno meso, može bilo koje crveno meso bez žila. Zatim dodajte paradajz pire, pastu od bibera i sve zajedno umesite. Potrebno je sve vreme prilikom mešenja dodavati vodu.

Kada je kibbeh počeo da se formira dodajte prezle. Zatim posolite i dodajte kumin pa nastavite da mešate uz dodavanje vode.

Kada postignete željenu konzistenciju otkinite malo testa, stavite između dva papira za pečenje i razvucite oklagijom. Skinite gornji papir i od testa isecite krugove kalupom. Višak testa uklonite a krugove na papiru za pečenje možete odložiti u frižider do prženja pokrivene nauljenim papirom.

Pržite kibbeh grickalice u tiganju na suncokretovom ulju.

Kada se isprže prebacite ih na salvete i poslužite.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Maksut Aškar