KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Iverak na mediteranski način

Ocena 0/5
Pomoću malog, oštrog noža izrezbariti iverka linijama na razmaku od 2cm s obe strane. Sipati malo maslinovog ulja u veliku šerpu na jakoj vatri. Dodati slaninu i borove semenke i pržiti nekoliko minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

U međuvremenu posuti ribu prstohvatom soli i bibera. Posuti s malo seckanog peršuna i sitno narendati mesnati deo ½ limuna. Utrljati začine u ribu, paziti da svi useci budu natrljani. Ponoviti postupak s druge strane.

Prebaciti slaninu i borove semenke na tanjir, po potrebi dodati još ulja u šerpu, zatim staviti iverka okrenutog kožom ka dole.Postupak će možda morati da se ponovi ili da se koriste 2 šerpe. Posle nekoliko minuta proveriti jesu li poprimili zlatnu boju, a zatim ih prevrnuti ako jesu. Dodati paradajz u šerpu s maslinama i ostatkom peršuna.Dobro protresti šerpu, zatim dodati slaninu i borove semenke.

Brzo preliti salatu balzamikom, sokom od pola limuna, prstohvatom soli i bibera i dobro naliti ekstradevičanskim maslinovim uljem. Čistim prstima sve dobro pomešati.

Ribu pržiti ukupno 6 do 7 minuta. Proveriti da li je pržena pomoću viljuške, probosti najdeblji deo mesa, i ako se lako odvaja od kostiju, znači da je pržena. Iscediti preko nje sok od preostale polovine limuna, još jedanput brzo protresti šerpu, zatim skloniti s vatre i poslužiti sa salatom sa strane. Može da se posluži i s mladim krompirićima.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Džejmi Oliver