KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Australijski hleb s maslinama

Ocena 5/5
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite da se greje pleh u kom ćete peći hleb.
Listove ruzmarina nakidajte i sitno isecite. I masline isecite na sitno.
U posudu stavite brašno, so, ruzmarin, maslinovo ulje i vodu. Promešajte. Čim počne da se oblikuje kugla od testa, pokupite sve što je ostalo na zidovima posude i umesite testo.
Testo izvadite na pobrašnjenu podlogu i umesite. Razvijte testo i po njemu rasporedite isečene masline. Uvijte ivice testa kako bi u njemu ostale masline i ponovo umesite. Mesite dok se masline ne prožmu sa testom. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Oblikujte pitu prečnika 20 cm i stavite u pleh za pečenje. Pobrašnite dršku varjače i po sredini je utisnite u testo tako da se oblikuju dve polovine. Zatim napravite još jednu liniju po sredini da nastane oblik krsta. Napravite još dve linije koje dele pitu na manje delove.
Hleb pecite 35 minuta. Poslužite ga toplog s malo maslinovog ulja i balzamikom.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Lorejn Paskal