Bombone od marcipana sa pistaćima

                   

Sastojci

  • 125 g badema 125 g šećera u prahu 1 belance 1 kap rakije (grapa) 1 kašika pistaća 1 kašika pinija 1 pomorandža 100 g tamne čokolade 300 g bele čokoladeDodatno multipraktik rende papir za pečenje okrugli kalup za keks prečnika 3cm štapići za bombone

Priprema

  • Sameljite bademe sa šećerom u prahu, belancetom i rakijom u multipraktiku dok ne dobijete marcipan. Narendajte koricu četvrtine pomorandže. Pomešajte marcipan s pistaćima, pinijama i pomorandžinom korom. Rastanjite marcipan između dva lista papira za pečenje dok ne dobijete smesu debljine 1cm, zatim uzmite okrugli kalup za keks i pomoću njega u marcipanu izdubite krugove.
  • Tabliranje čokolade
  • Rastopite tamnu čokoladu na pari, pa dve trećine izlijte na radnu ploču. Čokoladu razmazujte paletnim nožem dok temperatura čokolade ne padne na oko 26ºC. Pokupite ohlađenu čokoladu i dobro je pomešajte s ostatkom čokolade, mešajući brzim pokretima. Ovde pogledajte video o tabliranju čokolade. Zatim čokoladu razmažite po plehu za pečenje, koji ste prekrili masnim papirom i tik pre nego što se čokolada u potpunosti stvrdne, izdubite okruglim kalupom čokoladne komade. Ostavite ih da se stvrdnu oko sat vremena.
  • Na svaki komad marcipana stavite čokoladni krug. Marcipan ostavite prekriven čokoladnim krugom da se osuši sat vremena na hladnom mestu, kako bi marcipan postao manje lepljiv.Tablirajte belu čokoladu i pomoću štapića za bombone umočite marcipan u čokoladu. Za ukras utisnite viljuškom malu poprečnu prugu s gornje strane bombone. Neka se bombone stvrdnu oko 10 minuta u frižideru.

Slični recepti

Pogledaj sve