KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Pržena piletina s pavlakom

Ocena 0/5
Stavite piletinu u činiju, dodajte pavlaku i dobar prstohvat soli i dobro izmešajte. Pokrijte providnom folijom i neka stoji na hladnom preko noći ili najmanje 30 minuta. Pre prženja ponovo vratite na sobnu temperaturu.

Kad je spremno za prženje, sipajte 1.5 cm ulja u šerpu s debelim dnom ili zemljanu šerpu otpornu na toplotu. Staviti na srednju temperaturu dok se ulje ne zagreje na 170 stepeni ili se komadić sredine hleba izdigne na površinu ulja i porumeni za 30 sekundi.

Sipajte brašno na tanjir i pomešajte ga sa začinima i prstohvatom soli i bibera. Izvadite komade piletine iz pavlake, otresite ih, zatim uvaljajte u brašno sa svih strana.

Pržite piletinu (možda ćete morati da pržite u više tura) stalno okrećući 25-30 minuta dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Ocedite na kuhinjskom papiru i poslužite toplo.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Gordon Remzi