KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Tetevenska salamura

Ocena 0/5
Očistite ribu od iznutrica i napunite unutrašnjost s morskom soli, a posle je celu posolite u plehu. Ostavite je da odstoji bar 12 sati.

U šerpu stavite da proključa 800 ml vode i paradajz. Ostavite na vatri oko 15 minuta. Za to vreme ispecite ribu na žaru s obe strane, nemojte je čistiti od soli. Na žar stavite i ljute papričice, čim se ispeku, ubacite ih u čorbu.

Kada je riba gotova, ostružite veći deo soli i pomoću štipaljke umočite u čorbu. Nakon toga je izvadite, očistite od kostiju i iscepkajte na komadiće.

Ponovo stavite šerpu na vatru, stavite ribu i ostavite čorbu poklopljenu da se krčka oko 20-30 min. Na kraju dodajte beli luk, iseckan na kriške, začinite po ukusu sirćetom i s malo mirođije. Čorba treba da bude dovoljno slana i kisela, zato se i zove salamura. Možete je konzumirati i hladnu i toplu.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Jolanta Delibozova