KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Torta Dendi

Ocena 0/5
Način pripreme:

1. Natopite suvo grožđe u rum i vruću vodu na 1 sat.

2. Bademe za marcipan sameljite u blenderu. Dodajte šećer u prahu i ponovo uključite blender. Na kraju dodajte belance u tečnom obliku, pa dodajte malo hladne vode. Izdvojte 50 g marcipana.

3. Ostatak marcipana stavite u činiju zajedno sa šećerom u prahu i maslacem, umutite ih mikserom. Odvojeno pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Isecite kandirane korice limuna na male kockice. Ocedite suvo grožđe, ali sačuvajte malo tečnosti.

4. Dodajte jaja jedno po jedno u umućenu smesu. Nakon toga dodajte i brašno sa praškom za pecivo i nastavite da mutite. Dodajte suvo grožđe i kandirane korice i ručno promešajte. Iseckajte oljuštene bademe, pa dodajte i njih.

5. Dobro namastite kalup za tortu (24 cm) sa pokretnim dnom. Isecite od papira za pečenje krug za dno i postavite ga. Isecite i traku za ivicu, koja bi trebalo da izlazi malo van kalupa. Sipajte mešavinu za tortu i poravnajte je. Ravnomerno poređajte u krug oljuštene bademe. Pecite tortu na 160 stepeni 2 sata, a nakon prvog sata proverite čačkalicom.

6. U šerpici zagrejte marmeladu od kajsija sa ostatkom tečnosti u kojoj je bilo suvo grožđe. Četkicom nanesite sirup po ivici torte, a nakon toga i odozgo.

7. Razvucite rukama odvojeni marcipan u dugu tanku kiflu. Dodajte šećer u prahu ako je potrebno. Spajalicom ili sl. napravite udubljenja po rubu marcipana. Marcipanom oivičite osnovu torte.

8. Poslužite tanko parče torte uz čašu poslepodnevnog čaja.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin