KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Runebergovi mini kolači

Ocena 0/5
Ulupati maslac sa šećerom tako da postane kremast. Dodati jaja jedno po jedno. Dodati ekstrakte gorkog badema i ruma. Zatim pomešati sve suve sastojke i umešati u kremastu smesu. Razdeliti testo u podmazane i brašnom posute silikonske kalupe. Peći u rerni na 175 stepeni otprilike jedan sat. Čačkalicom probosti sredinu i proveriti da li su pečeni. Kolači su pečeni kad čačkalica posle probadanja ostane čista. Izvaditi kapkejkove iz kalupa i pustiti da se malo ohlade.


Za natapanje

U šerpi pomešati sve sastojke i kuvati dok se šećer ne rastvori i alkohol ispari.

Pokvasiti kapkejkove mešavinom ruma i punča. Premazati sredinu s malo džema od maline, ostaviti mesta za glazuru. Glazuru pripremiti dodajući kašiku po kašiku vode u šećer u prahu uz neprestano mešanje. Glazura treba da bude dovoljno mekana da može da se nanese, ali dovoljno čvrsta da ostane na mestu. Naneti glazuru u krug oko džema od maline.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Sara La Fonten