Torta od palente i limončela

02:54

Sinopsis

Kao i mnogima, život je bacio nekoliko nezgodnih loptica prema Donalu. Od odgajanja dvoje dece do preseljenja preko bare, može se sigurno reći da u domu Skijanovih nikada nije dosadno. Takođe, sam Donal sve češće traga za mirom u sopstvenoj kuhinji.

Klipovi

Epizode

Sezona1
 • 1

  Usporiti

  +

  Nekad je potrebno predahnuti i napraviti pauzu. Iako su ovakvi dani retki, Donal najviše voli da ih provede u svojoj kuhinji. Ovi recepti su namenjeni klasičnim jelima uz koje je Donal odrastao. Za početak, tu je lazanje od goveđe potkolenice.

 • 1

  Vikend žurba

  +

  U prvoj epizodi, Donal će podeliti svoje brze recepte kao što su: pileći sataj serviran sa rižom i zelenim povrćem, testenina "pil-pil" sa škampima, ukusan ramen i njoke sa biberom.

 • 2

  Gozbe vikendom

  +

  Donal obožava da provodi ručkove i večere s prijateljima i porodicom. Voli da priprema neobičnu trpezu za praznične dane. Ova zbirka recepata savršena je za gozbu vikendom u krugu porodice.

 • 2

  Usporeni vikend

  +

  Donal otkriva tri jela za opušteni vikend. Prvo priprema sporo kuvanu piletinu s puterom, zatim nedeljno pečenje od svinjske kolenice, a za desert umućeni meringe.

 • 3

  Brza jela

  +

  Nakon napornog dana teško je osećati se inspirisano za pripremu uzbudljivih obroka. Mnogi to odrade po automatizmu, pa sam rezultat i ne bude baš najbolji. Naporni dani zahtevaju jela koja su brza, ali ukus ne sme da ispašta!

 • 3

  U prirodi

  +

  Donal odlazi u prirodu, gde priprema svoja omiljena jela na vatri. Prva na redu su korejska rebarca, zatim sprema jagnjetinu s harisom pečenu na roštilju, a za desert banana foster.

 • 4

  Samo radi proslava

  +

  Tokom protekle godine Donal se trudio da proslavi male pobede, bez obzira na to da li su povod za slavlje Noine dobre ocene u školi ili je uspeo da uradi nešto što dugo planira. Torta s konfetama četvrtkom? Što da ne?

 • 4

  Večere za svaki dan

  +

  Donal priprema terijaki lososa sa pirinčem i zelenim povrćem, zatim začinjene ćufte s testeninom i, za kraj, pileću šavarmu pečenu u rerni.

 • 5

  Čuvari kuhinje

  +

  Iako jela iz ove epizode Donal može da pripremi zatvorenih očiju, on ih i pored toga obožava jednako kao kad ih je prvi put spremio. Ova jela su proverena i dovedena do savršenstva. Testenina sa slaninom i kupusom prosto mora da se proba.

 • 5

  Jela iz jednog lonca

  +

  Donal se usredsređuje na ukusna porodična jela koja se mogu pripremiti u jednom loncu. Na današnjem meniju su aromatične marokanske ćufte i pileći paprikaš s knedlama.

 • 6

  Uživanje nedeljom uveče

  +

  Nedeljna uspavanost može da izazove dosta nevolja. Bez obzira na to da li je vikend bio naporan ili nas brine šta donosi nedelja koja sledi, recepti u ovoj epizodi su tu da pruže utehu tokom ovakvih večeri.

 • 6

  Hrana za svačiji ukus

  +

  Donal ima recepte koji se mogu prilagoditi svim zauzetim ukućanima. On otkriva brze recepte, tajne koje štede vreme tokom pripreme, kao i praktične kulinarske savete. Donal prikazuje i uređaje na koje se oslanja u svom domu.

 • 7

  Razmrdavanje u radnoj nedelji

  +

  Svi imamo recepte kojima se iznova i iznova vraćamo i dosad bismo već mogli da ih pripremimo zatvorenih očiju. Donal želi da promeni uobičajeni repertoar za večeru, pomoću nekih odličnih, inspirišućih recepata.

 • 7

  Gozbe

  +

  Aromatični začini, glazura od šljiva, vatra koja pucketa, sok od jabuke i slatki javorov sirup. Sve ovo su praznične arome u ovoj epizodi.

 • 8

  Produženi vikend

  +

  Niz recepata koji će vikend učiniti ukusnijim! Od ideja za lenji branč do subotnje i nedeljne večere i pita od limete koje će se svima dopasti.

 • 9

  Ostati zaglavljen

  +

  Donal veruje da je hrana smisao života! Sa dvoje dece teško je biti vrhunski kuvar, posebno kad se približava kraj nedelje i kada manjka energije. Veoma je važno servirati ukusnu, zdravu hranu u što kraćem roku. Donal ima četiri recepta baš za to.

 • 10

  Tradicionalni porodični Božić

  +

  Svake godine, Donal planira božićnu trpezu za svoju porodicu i svaki put želi da proba nešto novo. Tako je bilo sve do prošlog Božića, kada je odlučio da se drži proverenih recepata. Taj Božić je bio najbolji dotad.

Recepti