Sastojci

  • 1 kašika suncokretovog ulja 8 svežih šitaki pečuraka 2 x 250g vajgu šnicle (ili normalna šnicla, ramstek ili file) 2 kašike soja sosa 2 kašike mirina 2 kašike sakea malo bonito pahuljica 1 x 1cm komad đumbira, fino narendan, da ispusti sokove ½ jabuke, fino narendana, da ispusti sokove so i biber ½ lukovice mladog luka, fino iseckana

Priprema

  • Izvaditi šniclu iz frižidera 30 minuta pre pripreme i zagrejati roštilj ili tiganj za roštilj na visokoj temperaturi.
  • Za mariniranje, staviti soju, mirin, sake i bonito pahuljice u malu šerpu. Dinstati 3 do 4 minuta. Skinuti sa vatre i dodati đumbir i jabuku.
  • Zaliti odrezak uljem i začiniti sa malo soli i bibera. Isto uraditi i sa pečurkama. Peći meso sa svake strane, 3 do 4 minuta, da bude srednje pečeno ili ga ispeći po sopstvenoj želji. Ja volim da okrenem meso 4 puta u toku pečenja, kako bi imalo jednaku rozu boju.
  • Skinuti šniclu i staviti u marinadu. Istovremeno pržiti pečurke po 1 minut sa obe strane. Pečurke treba da dobiju dimljeni ukus, ali da ne budu skroz ispečene. Potom staviti pečurke u marinadu sa šniclama. Ostaviti šnicle i pečurke da odstoje 3 minuta. Narezati šniclu u smeru suprotnom od smera vlakana. Složiti pečurke na tanjir i odgore staviti šniclu i preliti marinadom. Ukrasiti mladim lukom.

Slični recepti

Pogledaj sve