Pecivo s maslacem Anabel Langbejn

Pecivo s maslacem Anabel Langbejn

Opis

Ovo je velik recept, ali teško je prepoloviti žumance! Testo može da stoji u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču može da stoji u obliku valjka ili u manjim komadima, tako da za kratko vreme možete da ga ispečete.

Mutiti maslac dok ne postane kremast, dodati šećer i mutiti dok se ne sjedini – ne treba da se rastopi. Dodati žumance i pavlaku, kiselu pavlaku ili krem freš i mutiti tek toliko da se sjedini. Dodati brašno i mutiti tek toliko da se sjedini i da ne ostanu komadi maslaca – opet ne treba previše mutiti.

Podeliti testo na pola i umotati u papir za pečenje tako da se dobiju dva valjka veličine otprilike 20cm x 5cm. Držati u frižideru dok testo ne postane čvrsto (najmanje 30 minuta). Čuvati u frižideru najduže nedelju dana ili zamrznuti i koristiti po potrebi.

Zagrejati rernu sa ventilatorom na 150˚C i obložiti 2 pleha za pečenje papirom za pečenje. Iseći valjke na kriške debljine 5mm i poređati ih na pripremljene plehove. Peći dovoljno dugo da blago porumene i budu dobro pečeni (otprilike 15 minuta). Pustiti da se ohlade u plehovima, zatim prebaciti u hermetički zatvorenu posudu.


Saveti

Za brzi desert ili popodnevnu užinu uz čaj, napraviti sendvič od dva biskvita sa kriškama jagoda i šlagom između.

Za više sjajnih recepata Anabel Langbejn posetite www.annabel-langbein.com

Sastojci

  • 400 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 šolja kaster šećera
  • 1 žumance
  • 2 kašike pavlake
  • kisele pavlake ili krem freša
  • 3.5 šolje brašna

Slični recepti