Marinirane jagnjeće šnicle s ruzmarinom i crvenim paprikama

Marinirane jagnjeće šnicle s ruzmarinom i crvenim paprikama

Opis

Zagrejati roštilj na visoku temperaturu.

U posudi pomešati sastojke za marinadu. Dodati jagnjetinu i ostaviti je sa strane da se marinira 10 minuta ili duže ako je moguće.

U međuvremenu, složiti paprike, isečenom stranom prema dole, na jednu stranu roštilja. Umešati šalot u ulje, posoliti i pobiberiti.

Složiti luk na drugi kraj. Podvući ispod roštilja da se paprike ispeku, 10 do 12 minuta. Okrenuti luk na polovini pečenja. Kora paprika treba da se zacrni, a luk šalot treba da dobije zlatnosmeđu boju i postane blago mestimično zacrnjen. Odmah prebaciti paprike u posudu, pokriti ih providnom folijom i ostaviti da se napare 10 minuta kako bi kora omekšala.

U međuvremenu, zagrejati rešo ili tučani tiganj na visokoj vatri. Izvaditi šnicle iz marinade i brzo ih zapeći s obe strane. Smanjiti vatru i pržiti 3 do 5 minuta sa obe strane, dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju, ali u sredini treba da ostane bledoroze.

Prebaciti meso na tanjir, pokriti ga folijom i ostaviti da se odmori 5 minuta.

Dok se jagnjetina odmara, oljuštiti pečene paprike i iseći ih na velike komade. Dodati ih u tiganj sa lukom i zagrejati.

Složiti povrće na tanjir. Iseći jagnjetinu na kriške i složiti je preko povrća. Pomešati balzamiko sirće sa 4 kašike vode i dodati u tignaj s preostalom marinadom. Zagrejati tečnost u tiganju pola minuta i preliti jangjetinu prelivom. Servirati.

Beleške kuvara:

Po želji, ovo jelo se može spremiti koristeći samo ringle. Ispeći paprike na rebrastom tiganju na visokoj vatri. Mogu se upotrebiti i pečene paprike iz tegle, ugrejane u tiganju sa lukom šalotom.

Serviranje jagnjetine dok je još roze ne samo da skraćuje vreme kuvanja, već će i meso biti mekše. Trajanje pečenja će takođe zavisiti od debljine šnicli.

Sastojci

  • 4 × 150g jagnjećih šnicli (s buta)
  • 2 crvene paprike, isečene na četvrtine i bez semenki
  • 4 luka šalota (banana-šalot), oljuštena i prepolovljena po dužini
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta

     Marinada:

  • 2 kašike naseckanih listova ruzmarina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, izgnječen
  • sok od ½ malog limuna

Slični recepti